Mən gecə klublarında işıq və səs texniki işləyirəm. İşim gecədir, həftə sonları daha çox. Səhnədəki ifaçılar, rəqqaslar, musiqi – hər şey mənim əlimdən keçir. İşimi sevirəm, amma çox yorucudur. Bəzən elə gecələr olur ki, avadanlıqlar xarab olur, ya bir şey yolunda getmir. O vaxtlar təkbaşına çözüm tapmalısan. Təcrübəm var, amma hər şey olur. Bir neçə həftə əvvəl belə bir gecə yaşadım. Klubda əsas səs sistemi birdən susdu. Üç yüz nəfərin qarşısında səs getdi. Beş dəqiqəyə hər şeyi qaydaya saldım, amma o stress günlərlə beynimdən çıxmadı.
Həmin həftə evdə oturmuşdum, dincəlirdim. Telefonuma baxırdım. Bir qrupda texniki dostlarımın yazışmalarını gördüm. Kimsə bir platformadan bəhs edirdi, dedi ki, çox rahatdır, hər şey asandır. Mənim üçün ən vacib məsələ həmişə təhlükəsizlik və etibardır. İşimdə də belədir – avadanlıq etibarlı olmalıdır. Orada “mostbet canlı destek” ifadəsini gördüm. Düşündüm, canlı dəstək varsa, deməli etibarlıdır. Çünki işimdə də canlı dəstək olmasa, o gecə o sistemi təkbaşına qaydaya sala bilməzdim.
Həmin gün qeydiyyatdan keçdim. Proses sadə idi, bir neçə dəqiqə çəkdi. Sonra bir az baxdım, hər şey aydın idi. Amma yenə də suallarım var idi. İnsan kimi – hər şeyi başa düşmək istəyirsən. Orada canlı dəstək düyməsini gördüm. Toxundum. Bir pəncərə açıldı, canlı operator yazdı: “Salam, necə kömək edə bilərəm?” O an içim rahatladı. Çünki bilirdim ki, bir şey olsa, kömək edəcək biri var. İşimdə də belədir – arxada texnik varsa, rahatsan.
Həmin gün canlı dəstəklə bir neçə sualımı həll etdim. Çox mehriban, peşəkar idilər. Hər şeyi addım-addım izah etdilər. Mən rahatlaşdım. Qeydiyyatdan keçmişdim, hesabım hazır idi, suallarım cavablanmışdı. Artıq başlamağa hazır idim. Amma oynamadım. Texnik kimi mən əvvəl sistemi öyrənməyə öyrəşmişəm. Hansı düymə nə işdir, hansı işıq nə deməkdir – hamısını bilmək lazımdır. Burada da eyni.
Həftə ərzində hər gün bir az vaxt ayırıb öyrəndim. Qaydaları oxudum, oyunlara baxdım. Canlı dəstəyə bir neçə dəfə də yazdım, əmin olmaq üçün. Hər dəfə tez cavab verdilər, kömək etdilər. Mənim üçün bu çox vacib idi. İşimdə də belədir – dəstək yaxşı olsa, iş də yaxşı gedər.
Bir həftə sonra qərar verdim ki, sınamaq vaxtıdır. Kiçik bir məbləğlə başladım. Oynadım. Uduzdum. Üzülmədim. Çünki bilirdim ki, hər şey bir anda olmur. Texnikada da belədir – bəzən bir şeyi düzəltdiyin zaman birinci cəhddə alınmır. İkinci, üçüncü cəhd lazım olur. Yenə oynadım. Bu dəfə qazandım. Təəccüblənmədim. Çünki qaydaları öyrənmişdim. Üçüncü dəfə oynadım. Yenə qazandım. Ürəyim döyünməyə başladı. Dayandım.
Həmin gecə yatanda düşündüm. Mən illərdir texnika ilə işləyirəm, sistemləri qururam, problemləri həll edirəm. Ən vacib şey etibardır. Sistemə etibar edirsən, dəstəyə etibar edirsən. Burada da eyni hissi keçirdim. Canlı dəstək mənə o etibarı verdi. Bir sualım olanda yazırdım, cavab alırdım. Heç vaxt tək qalmadım.
Həftələr keçdi. Artıq bu iş mənim üçün adi bir vərdişə çevrildi. Hər gün bir az vaxt ayırıb oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma bir qayda qoymuşam: gündə müəyyən vaxt, müəyyən məbləğ. Nə çox, nə az. Texnikada da belədir – sistemi çox yükləsən, dayanar. Az yükləsən, iş görməz. Hər şeyin ölçüsü var.
Ən böyük qazancım keçən həftə oldu. Həmin gün klubda böyük bir konsert var idi. Tanınmış müğənni gəlmişdi. Mən səs və işıq sistemini hazırlamışdım, hər şey qaydasında idi. Konsert gözəl keçdi, müğənni razı qaldı, klub sahibi də. Gecə bitəndə evə gəldim, yorğun idim. Arvadım yatmışdı. Mən oturdum, çay dəmlədim. Telefonumu açdım. Mostbet canlı destək düşüncəsi gəldi. Tətbiqi açdım, bir oyun seçdim. Kiçik başladım, qazandım. Bir az artırdım, yenə qazandım. Ürəyim döyünürdü. Üçüncü dəfə daha da artırdım. Ekranda rəqəmlər fırlanırdı. Nəfəsim tutuldu. O an konsertdəki o anı xatırladım – səhnədə işıqlar yanır, musiqi çalır, hər şey qaydasında işləyir. Həmin rahatlıq, həmin güvən. Sonra ekran dayandı. Gördüyüm rəqəmə inana bilmədim. O gün bir neçə günlük qazancımı qazanmışdım.
O gecə yata bilmədim. Oturub düşündüm. Texnik kimi mən bilirəm ki, arxada yaxşı dəstək olmasa, heç bir sistem işləməz. Konsertdə də, işimdə də, burada da. Canlı dəstək mənə o güvəni verdi. O ilk gün yazdığım mesaj, o cavab, o kömək – hamısı bir şeyə aparmışdı.
Ertəsi gün klub sahibi zəng etdi, dedi “dünənki konsert əla keçdi, sənin işindən razıyıq.” Mən təşəkkür etdim. O gün işə getdim, sistemləri yoxladım, hər şey qaydasında idi. Həmkarlarım gördü ki, əhvalım yaxşıdır. Soruşdular “nə olub?” Mən gülümsədim, “yaxşı gün oldu” dedim.
O gündən sonra qaydalarıma daha çox əməl etməyə başladım. Gündə müəyyən vaxt, müəyyən məbləğ. Qazansam da, uduzsam da, o həddi aşmıram. Texnikada da belədir – həddini bilməsən, sistem dayanar. Burada da eyni.
Bu gün də evdə oturmuşam. Dincəlirəm, çay içirəm. Telefonumu açıb baxacam. Bir az sonra oynayacam. Qazansam da, uduzsam da, fərqi yoxdur. Çünki ən böyük qazancımı artıq qazanmışam. O qazanc isə pul deyil. O qazanc – etibarlı dəstəyin nə qədər vacib olduğunu öyrənməkdir. Konsertdə də, işimdə də, burada da. Arxada etibarlı dəstək varsa, sən rahatsan. Mən o dəstəyi tapdım. Və indi hər dəfə mostbet canlı destek düşüncəsi gələndə o ilk gecəni xatırlayıram. Klubda sistem xarab olmuşdu, tək qalmışdım, stress keçirmişdim. İndi isə bilirəm ki, hardasa bir dəstək var. Bir sualım olsa, yazacam, cavab alacam. Heç vaxt tək deyiləm. Və bu hiss, bu güvən, mənim üçün hər şeydən dəyərlidir. İndi davam edirəm. Həm işimdə, həm də burada. Dəstək davam edir, həyat davam edir.