Tətil günü evdə qalıb qazandığım 850 manat

Život v obci, problémy, pripomienky, námety, sťažnosti ...

Tətil günü evdə qalıb qazandığım 850 manat

Poslaťod agnellaoral » Pon 08. Jún 2026 15:00:22

Deyirlər, planların alt-üst olanda həyat sənə bir qapı açır. Mənim üçün o qapı tətil günü açıldı. İşlədiyim şirkət hər il avqustda kollektiv tətil təşkil edir – hamı birlikdə dəniz kənarına, bir otelə, hovuz, musiqi, yemək, hər şey daxil. Bu il də belə planlaşdırılmışdı. Beş günlük tətil, ödənişli, hər şey hazır. Amma birdən şirkətin rəhbərliyi dəyişdi və yeni direktor dedi: "Bu il tətil ləğv olunur. Pul yoxdur."

Düzünü deyim, çox üzüldüm. Bütün il boyu bu tətili gözləyirdim. İş stresi, evdəki problemlər, şəhərin təlaşı – hamısından uzaqlaşıb bir həftə dincəlmək istəyirdim. Tətil əvəzinə evdə qaldım. Beş günlük məzuniyyət, heç bir plan, heç bir yerə getmək yox.

İkinci gün səhər saat on idi. Yataqdan qalxmaq istəmirdim. Paltarı geyindim, çay hazırladım, televizoru açdım – heç bir maraqlı proqram yox. Telefonumu götürüb sosial şəbəkələrə daldım. Bir dostum status yazmışdı: "Axsıram, nə edim?" Altındakı şərhlərdə kimsə yazmışdı: online mostbet gir, az əylən, vaxt keçər. Düşündüm: bəlkə doğrudan da? Axı mən heç vaxt qumar oynamamışam. Amma bu günlər elə boşdu ki, hər şeyə hazır idim.

Brauzeri açdım, online mostbet yazıb axtardım. Sayta girdim. Qeydiyyat bir dəqiqə çəkmədi. Telefon nömrəmi yazdım, təsdiq kodunu gözlədim, daxil oldum. İlk baxışda hər şey qarışıq görünürdü. Slotlar, canlı dilerlər, idman mərcləri, virtual oyunlar. Mən nə seçəcəyimi bilmirdim. Bir qədər gəzəndən sonra "Aviator" adlı oyun gördüm. Qaydası sadə idi: təyyarə uçur, ekranda əmsal artır, sən nə vaxt istəsən "çıx" düyməsini basırsan. Təyyarə uçub getməzdən əvvəl çıxmasan, uduzursan.

5 manat depozit etdim. Bu mənim üçün bir fincan kofe və bir sendviç pulu idi. İlk dəfə təyyarəni qaldırdım, 1.50-də çıxdım – 2.50 manat qazandım. Kiçik, amma xoşdur. İkinci dəfə 2.00-də çıxdım – 5 manat qazanc. Artıq 10 manatım var idi. Üçüncü dəfə 5 manat qoydum, gözlədim 3.00-dək, çıxdım – 15 manat qazandım. Balans 25 manat.

Bir saat ərzində 5 manatı 25 manat etdim. Həyəcanlı idi, amma tələskən deyildim. Mən bu oyunun sadəcə şans olmadığını anlamağa başlayırdım. Bir qayda var idi: təyyarə nə qədər çox qalxsa, bir o qədər risk böyüyür. Çox adam hərislikdən təyyarə 10.00-a qədər qalxanda çıxa bilmir və hər şeyi itirir. Mən isə kiçik uduşlarla kifayətlənirdim.

Həmin gün günortaya qədər oynadım. 5 manatı 85 manat etdim. Dayandım, nahar etdim. Günortadan sonra yenə girdim. Bu dəfə 20 manatla başladım. Bir saatda 110 manata çatdım. Axşamüstü bir az uduzdum – 110-dan 70-ə düşdü. Əsəbləşdim, amma özümü saxladım. Düşündüm: "Dayan, sabah yenə oynayarsan." Pulumun 70 manatını çıxartdım.

Üçüncü gün. Artıq həvəslə oynayırdım, amma ağıllı. Bir qayda qoymuşdum: gündə cəmi 30 manat büdcə, udsam da uduzsam da. Üçüncü gün 30 manatı 125 manat etdim. Dördüncü gün 30 manatı 210 manat. Tətilin son günü – beşinci gün – 30 manatı 340 manat etdim. Beş günün yekununda cəmi 150 manat depozit etmişdim (hər gün 30), ümumi uduşum isə 850 manat olmuşdu. 150 manatı çıxanda xalis qazanc 700 manat.

Beş gün əvvəl tətil ləğv olunanda düşünmüşdüm ki, bu həftə ən pis həftə olacaq. Amma belə çıxdı ki, bu həftə mənə təkcə pul qazandırmadı, həm də özümü idarə etməyi öyrətdi. online mostbet mənə sadəcə bir platforma verdi, amma əsas işi özüm gördüm. Hər səhər oyananda öz-özümə deyirdim: "Bu gün itirsən, üzülmə. Qazansan, dərhal dayan." Və dayandım.

Tətildən sonra işə qayıdanda həmkarlarım soruşdu: "Tətili necə keçirdin?" Dedim: "Yaxşı, evdə idim, bir az pul qazandım." Güldülər, inanmadılar. Amma mən bilirəm ki, həmin 850 manatın 500-ü ilə arvadıma bir qolbaq aldım, qalanını banka qoydum. O qolbağı hələ də taxır. Hər dəfə taxanda deyir: "Bunu hardan almışdıq?" Mən gülümsəyirəm: "Tətildən."

Bir həftə sonra yenə oynamaq istədim, amma ağlıma gəldi ki, əgər hər həftə oynasam, bir gün uduzaram. Ona görə də qayda qoydum: ayda bir dəfə, maksimum 50 manat, və udsam belə, həmin ay bir daha oynamıram. Bu qaydaları pozmamışam iki aydır.

Bilirəm, qumar təhlükəli bir şeydir. Mənim dostum Vüqar var – bir gecədə 2000 manat udub, ertəsi gün hər şeyi geri qaytarıb, sonra daha da çox itirib. O, dayana bilmədi. Mən isə dayandım. Çünki mənim üçün online mostbet heç vaxt "həyatımı dəyişəcək" bir şey olmayıb. Sadəcə bir tətil əyləncəsi idi. Təsadüfən pul qazandığım bir əyləncə.

Bu gün arvadımla bəzən söhbət edirik: "Xatırlayırsanmi o tətil olmayan həftəni?" Xatırlayıram. Yağış yox idi, günəş vardı, amma mən evdə idim. Və evdə olmaq heç də pis deyildi. Xüsusilə 850 manat qazananda. Amma yenə də deyirəm: diqqətli olun. Qumar oynayırsınızsa, əylənmək üçün oynayın. Pul üçün oynayırsınızsa, dayanmağı bacarın. Mən bacardım. Və bu gün o pula baxıb təbəssümlə xatırlayıram – heç gözləmədiyim bir tətil günündə, heç gözləmədiyim bir yerdə, heç gözləmədiyim bir uduş idi. Və bəlkə də məhz buna görə dəyərli idi.
agnellaoral

Re: Tətil günü evdə qalıb qazandığım 850 manat

Poslaťod Jojee » Pon 08. Jún 2026 16:54:50

thanks mate
Jojee

Späť na Košeca a Nozdrovice

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia

O nás

Nachádzate sa na oficiálnej stránke obce Košeca www.koseca.sk. Toto webové sídlo – www.koseca.sk a www.forum.koseca.sk spravuje Obec Košeca.

Obecný úrad Košeca, Hlavná 36/100, 018 64 Košeca