Voľne behajúce psy

Starosta, komisie, zastupiteľstvo, zamestnanci, dokumenty, noviny, ...

Voľne behajúce psy

Poslaťod zuzanaf » Sob 15. Mar 2014 8:38:43

Dobrý deň, chcem sa spýtať či nikomu nevadí že po dedine pravidelne voľne behajú psy aj veľké plemená, momentálne mám za domom jedného rotwailera a dvoch orechov. a pravdupovediac keďže mám malé deti dosť ma to znepokojuje. Mienite s tým niečo robiť? Majiteľom sa nechce ráno vstávať a zobrať psa na prechádzku tak to riešia tak, že mu otvoria bránku do sveta?Zase sa čaká až kým sa niečo zlé nestane?
zuzanaf

Re: Voľne behajúce psy

Poslaťod juraj7 » Sob 15. Mar 2014 16:34:08

Milá zuzanaF...môžem ťa ubezpečiť že tieto ...a mnoho ďalších ešte behať po obci budú . Nikto s tým nevie nič urobiť . Tento problém som sa tu pokúšal riešiť pred rokmi a výsledok ?
Pokiaľ uvidíš takéhoto psa tak prosím ťa chyť ho a pozri sa či má známku. Pokiaľ nemá máš smolu . Pokiaľ má tak podľa čísla sa nájde majiteľ na OcÚ.
Ten môže pozvať majiteľa na pohovor a vyrúbiť mu smiešnu poriadkovú pokutu . Ktorú v podstate ani nemusí zaplatiť ..veď prečo aj ? Na Slovensku vymožiteľnosť práva nulová a vieš si predstaviť aby úrad začal exekúciu voči majiteľovi psa za pár desiatok EUR?

Nebuď naivná ...urob si zbrojný preukaz a strieľaj . Predtým sa musíš ale dokrvaviť aby si preukázala že pes ťa napadol a ihneď oznámiť použitie strelnej zbrane na Polícii.
Pokiaľ by si chcela vedieť ako dopadlo trestné oznámenie na konkrétneho človeka po napadnutí mojej dcéry jeho psom tak ti poviem ...poriadkovou pokutou cca 30 Eur o ktorú sa ten človek ani nezaujímal . Ešte sa mi vyhrážal že čo som sa voči nemu dovolilo ....

Dcéra je poznačená na celý život jazvami na dolnej končatine , pohľad na ňu po chytení a trhaní vlčiakom za lýtko by som ti neprial ...a výsledok žiaden.
Žiadna spravodlivosť , žiadne scénare ktoré majú platiť neplatili . Mal som problém aby som vôbec niekde rýchlo zistil či ten pes bol vôbec očkovaný .
Následne sa majiteľ dohodol s MVDr. na lazoch za Púchovom že pes bol štepený každý deň a najmenej tri roky .
Pes sa upratal a stalo sa ako sa stalo . Perličky ktoré som zistil ešte potom že tento pes napadol ešte predtým najmenej troch ľudí , napríklad aj na bytovke na ulici Športovcov jednu pani , ktorá dávala oznámenie na políciu ale všetko sa upratalo .

Štatistiky sú neúprosné ..európska únia tlačí na znižovanie kriminality , na objasnenosť a na kopu iných atribútov . A keby ste vedela aká línia spolupráce prebieha na policajt- prokurátor-sudca tak už si fakt dávate žiadosť na ten zbrojný preukaz.
juraj7

Poslaťod zuzanaf » Ned 16. Mar 2014 9:08:47

No to je naozaj smutne. A potom sa cudujme ze niektori zufalci porozkladaju otravy po okoli len skoda ze na to doplati vacsinou nevinny. Vcera sa pocet volne behajucich psov na Slatinach vysplhal na 7, z toho dvaja rotw. a boli zrovna v miestach kde sa prechadzaju ludia s detmi. Inac Juraj, tusim si tu piseme len my dvaja, obec asi nema cas (alebo zaujem)?
zuzanaf

Poslaťod Starosta » Pon 17. Mar 2014 13:50:34

Dobrý deň.
Ďakujeme za príspevky Zuzana a Juraj.
Voľne pobehujúci pes je na Slovensku bežný jav v ktorejkoľvek obci i meste na Slovensku. Ak by tento problém bol riešiteľný, už by asi neexistoval. Jedno svetielko nádeje, ktoré sa zjavilo v podobe nápadu s čipovaním psov si naši zákonodarcovia potom rozmysleli inak a spôsobili tým len ďalšie problémy. O nich tu netreba písať, všetci vieme ktoré to sú.
Spomínam to preto, lebo ak by pôvodný zákon o povinnom čipovaní zostal v platnosti, vedeli by sme v teréne identifikovať psa pomerne rýchlo aj keď nemá na krku známku. Bol by to skvelý spôsob a verte, že tých túlavých psov by bolo po uliciach v konečnom dôsledku stále menej a menej.
Často sa stáva, že túlavého psa nikto úradu nenahlási, aj keď tento stav trvá niekoľko dní, týždňov. Naozaj nie sme schopní na úrade často vedieť o veciach z terénu, ktoré nám niekto neoznámi. Telefonicky, sms-kou, mailom, ... spôsoby sa vždy dajú nájsť. Ak tieto informácie máme, snažíme sa vždy vyraziť na miesto (starosta alebo zamestnanci úradu) a vec riešime.
Zuzana, ak viete, ktorí susedia psov "venčia" spôsobom "otvorím bránku a nech sa páči", dajte nám prosím o tom informáciu (anonymne alebo aj sem do fóra - napíšte napr. číslo domu). Potrebujeme, aby občania v obci boli naši partneri pri riešení tohto problému, lebo sami naň jednoducho nestačíme.
Verte, že mám záujem odpovedať na každý normálny príspevok na tomto fóre. Víkendy však niekedy patria aj iným ako pracovným aktivitám, čo asi každý pochopí. Preto som zodpovedal na všetky diskusné príspevky až dnes. Ďakujem za pochopenie.
S pozdravom
Radomír Brtáň - starosta obce Košeca
Starosta

Poslaťod juraj7 » Pon 17. Mar 2014 18:24:56

Z praxe viem že starosta nemá žiadne prostriedky na nápravu . Staré ľudové príslovie hovorí že ryba smrdí od hlavy . A v tomto prípade pre menej chápavých je tá ryba náš parlament a ľudia , ktorých volíte . Keď si zoberiete koľko príspevkov na túto tému bolo pertraktovaných aj v masovokomunikačných médiách , ktoré jediné majú v našej banánovej republike ako takú silu tak si treba uvedomiť že tadiaľto cesta nevedie .

A teraz vyvstáva otázka doslovne krutá, nehumánna a protizákonná.

Nechám život svoj a svojich detí ohrozovať alebo proti tomu niečo urobím ?

Skúste všetci ktorých sa Vás to týka na túto otázku odpovedať .

PS.: Dnes som sa dozvedel o ďalšom napadnutí ženy ktorá bola so svojim psom na prechádzke a napadol ju rotvailer .
juraj7

Poslaťod zuzanaf » Ned 30. Mar 2014 7:50:13

Dobrý deň, pán Starosta,

nehnevajte sa, ale odpovedať na moju otázku, že na Slovensku je to bežný jav...Mňa ako občana nezaujíma zvyšok Slovenska /v tomto kontexte samozrejme/, ale konkrétne Košeca. Pri takom množstve psov ktoré behajú po dedine sa mi zdá nemožné že sa informácia nedostane na obecný úrad, ale budiž. V každom prípade Vás budem určite kontaktovať osobne. Prajem pekný deň. Zuzana Franzó
zuzanaf

Späť na Samospráva

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

O nás

Nachádzate sa na oficiálnej stránke obce Košeca www.koseca.sk. Toto webové sídlo – www.koseca.sk a www.forum.koseca.sk spravuje Obec Košeca.

Obecný úrad Košeca, Hlavná 36/100, 018 64 Košeca