Stránky a ich " zrozumiteľnosť" ... kontinuita ???

www.koseca.sk, návrhy, námety, pripomienky ...

Stránky a ich " zrozumiteľnosť" ... kontinuita ???

Poslaťod juraj7 » Pia 14. Mar 2014 20:40:56

Mám pripomienku k celkovej úprave stránok , ich kvázi " ovládateľnosti" .

Myslím si že ich ovládateľnosť by mala byť prispôsobená " spektru" obyvateľstva , ktoré má o spoločenské dianie v obci záujem .

Tým chcem poznamenať že počítačová gramotnosť a pochopenie toho " čo chcel autor konštrukciou stránok povedať " vekom veľmi výrazne klesá .

Pokiaľ ľudia nenachádzajú jednoduché riešenia a možnosti tak úmerne ich snahe aktivita klesá .
O čom si myslím hovoria ja čísla z predošlých verzií WEB stránok.

Nepochopiteľné je pre mňa ešte aj to , že problémy pertraktované v predošlých fórach zrazu " ZMIZLI" .

To sa akože vyriešili ?????????

Ako stojíme s ťažbou štrkov za Váhom.... v akom štádiu je výstavba obaľovačky v Tunežiciach ? ....ako Ladce plnia svoje limity emisií ?

Je nám história na problém alebo ????
juraj7

Re: Stránky a ich " zrozumiteľnosť" ... kontinuita ???

Poslaťod Starosta » Pon 17. Mar 2014 10:12:46

Dobrý deň.
Ďakujeme za príspevok.
Skúsim zodpovedať položené otázky.
Problémy z minulosti a komentáre k nim je možné vyhľadať podľa kľúčových slov v pravom hornom rohu našej stránky - nestratili sa.
Pokiaľ ide o aktivity: ťažba štrkov, výrobňa asfaltových zmesí, prípadne rôzne ďalšie - nemáme na obecnom úrade žiadne nové informácie od tých nami naposledy zverejnených. Ak ich budeme mať, radi ich zverejníme verejnosti.
Plnenie limitov za uplynulý rok nám z PCLA prišlo v pošte, budem sa snažiť ich doplniť do oznamov v blízkej dobe.
Históriu rozhodne nechápem ako problém, pretože ak si dobre pamätám, tak napríklad spomínaný zámer ťažby štrkov nám do obecnej kasy priniesol viac ako 60.000,- EUR v podobe zaplatených daní od investora, ktorý napokon s ťažbou ani nezačal. A nič nenasvedčuje ani tomu, že jeho pôvodný zámer bude predmetom ďalších konaní.
S pozdravom
Radomír Brtáň - starosta obce Košeca
Starosta

Poslaťod juraj7 » Pon 17. Mar 2014 18:36:48

Akceptujem Vašu odpoveď pán starosta . Ja sa dokážem dostať tam kde potrebujem . Len teraz trochu robím lobby aj za ostatných .
A pod " zrozumiteľnosťou" stránok a kontinuitou si predstavujem v digitálnom priestore pochopiteľnom pre spektrum občanov ako som spomínal niečo iné .
Ale som za komunikáciu a nechápte prosím moje príspevky ako niečo čo má obec alebo úrad dehonestovať v očiach verejnosti ale snahu pomôcť aby sme my občania mohli byť partnermi ktorí obci veria a budú jej pomáhať. Pretože vývoj nabral smer ,kde vo veľmi krátkom čase budú mať problém aj samosprávy pokiaľ si ho za účinnej spolupráce občanov nevyriešia vopred.
juraj7

Poslaťod Starosta » Pon 17. Mar 2014 20:29:20

Dobrý večer Juraj.
http://koseca.sk/2014/02/informacia-o-v ... a-s-ladce/
Našiel som správu z PCLA za rok 2013. Sa mi aj zdalo, že som to na web dával, tak posielam priamy odkaz.

Je pre mňa viac ako povzbudivé, keď vidím záujem z Vašej strany pohnúť vecami vpred. Komunikáciu chápem ako základ existencie a keďže sa snažím, aby bola obojsmerná, existuje tu možnosť napísať rôzne pripomienky do tejto diskusie.
Chcem, aby sa ľudia v obci cítili dobre a aby sa cítili potrební. Trvá to už osem rokov, čo razím túto cestu a síce to ide ťažko, ale vidieť aj v tejto sfére výsledky.
Pripravujem v tomto roku rôzne aktivity, pri ktorých bude možné zo strany občanov preukázať, že to s obcou myslia dobre. Budem sa tešiť na spoluprácu s každým, kto o ňu prejaví záujem.
S pozdravom
Radomír Brtáň - starosta obce Košeca
Starosta

Poslaťod Admin » Uto 18. Mar 2014 1:07:44

Mily juraj7,

dovolim si reagovat na Vas prispevok z pohladu weboveho spravcu a sucasne sa pokusim vniest do tejto problematiky trosku svetla.

Ako urcite viete, stranky koseca.sk presli od roku 2007 radou zmien, ktore vzdy so sebou priniesli niekolko noviniek a ktore boli z pohladu pouzivatelov vnimane vo vacsej miere pozitivne.
Kazda takato zmena vyzadovala nemale usilie a vzdy bola vykonana so zretelom na najmodernejsie technologie, postupy, standardy a hlavne pouzivatelsku pristupnost.
Je nutne dodat, ze dodrziavanie vsetkych, ci uz medzinarodnych webovych standardov, alebo standardov o informacnych systemov verejnej spravy je velmi zlozite.
Vytvorenie, ci prisposobenie webovych stranok spektru obyvatelstva a ich gramotnosti je v konecnom dosledku alfa a omega celeho webdevelopmentu.

Stranky koseca.sk sa v sucasnosti svojim obsahom a rozsahom povazuju za stredne velky webovy portal.
Len pre ilustraciu uvediem, ze stranky koseca.sk k dnesnemu dnu (18.03.2014) obsahuju:

160 stranok, 423 clankov, 199 ilustracnych obrazkov, 181 komentarov a 118 znaciek,
fotogaleria obsahuje 12 albumov, v nich je 141 galerii a spolu 6842 fotrografii,
dalej mame 570 zverejnenych dokumentov v 108 roznych kategoriach, ktore si uz pouzivatelia stiahli celkovo 3495x - cca 1 GB dat (od 14.02.2014).

Meranie navstevnosti stranok sme do 14.02.2014 realizovali pomocou portalu toplist.sk, kde sa nam pocitadlo navstevnosti zastavilo na cisle 193 508. (http://www.toplist.sk/toplist/?search=koseca.sk)
Od 14.02.2014 pouzivame na meranie navstevnosti sluzby Google Analytics, kde do dnesneho dna (18.03.2014) evidujeme 3 747 navstev a spolu 14 555 zobrazeni z 20 krajin sveta.

Podla mojho osobneho nazoru je to celkom slusne na "obycajnu" webovu stranku nasej malej obce ;).

Je teda zrejme, ze take mnozstvo udajov a dat vyzaduje urcite logicke usporiadanie tak, aby pouzivatel vzdy nasiel danu informaciu v pozadovanej kvalite.
Snazime sa, aby kazda informacia bola dostupna na par klikov, preto ak mate pocit, ze niekde tomu tak nieje, pripadne niecomu nerozumiete, kludne nam napiste na admin(zavinac)koseca.sk.

Spolu so zmenou stranok koseca.sk preslo zmenou aj diskusne forum.
Rozhodli sme sa, ze diskusne forum oddelime od stranok koseca.sk a umiestnime ho na subdomenu (forum.koseca.sk) s vlastnym systemom, co nam poskytuje hned niekolko vyhod.
Najprinosnejsou vyhodou je vzajomna nezavislost oboch stranok, resp. systemov, tzn., ze v pripade dalsich zmien ci nedostupnosti stranok koseca.sk bude diskusne forum fungovat v nezmenenej forme.
Tato zmena mala zial za nasledok odstranenie celeho obsahu povodneho diskusneho fora.
V dohladnej buducnosti budu povodne temy a prispevky importovane a teda sa nemusite obavat, ze nieco nadobro zmizlo.

Na zaver by som Vas, ako aj vsetkych pouzivatelov poprosil, aby ste pisali svoje namety a pripomienky k strankam koseca.sk.
Len na zaklade vasej spatnej vazby je mozne menit veci k lepsiemu ;).

Dakujem a zelam prijemny den.

S pozdravom

Jozef Palcek
Admin
Administrátor

Späť na O stránkach

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

O nás

Nachádzate sa na oficiálnej stránke obce Košeca www.koseca.sk. Toto webové sídlo – www.koseca.sk a www.forum.koseca.sk spravuje Obec Košeca.

Obecný úrad Košeca, Hlavná 36/100, 018 64 Košeca