Kosenie burín v okolí miestnych komunikácií

Život v obci, problémy, pripomienky, námety, sťažnosti ...

Kosenie burín v okolí miestnych komunikácií

Poslaťod jerry » Uto 24. Jún 2014 22:49:46

Neviem, či si to niekto všimol, ale okolie niektorých miestnych komunikácií je už prerastené burinou. Hlavne Sadová ulica smerom k bitúnku, kde je výhľad z auta v zákrute takmer nulový, a tie mamičky čo tam chodia na prechádzku s kočíkmi, tiež isto vedia svoje. http://koseca.sk/2014/05/upozornenie-po ... y-rastlin/
jerry

Re: Kosenie burín v okolí miestnych komunikácií

Poslaťod Starosta » Pon 14. Júl 2014 6:32:55

Dobrý deň.
Ďakujeme za príspevok. Je našou veľkou snahou postarať sa o to, aby okolie miestnych komunikácií bolo prehľadné na celom našom území. Nie vždy sa nám to darí stíhať, ale na základe podnetu budeme tento problém neodkladne riešiť.
Pri údržbe obce nám od začiatku júla pomáhajú aj ľudia poberajúci dávku v hmotnej núdzi, ktorí si musia v zmysle platnej legislatívy odpracovať 32 hodín mesačne, aby im nárok na dávku vznikol. Máme ich k dispozícii zatiaľ 15 a verím, že ich prácu a pomoc ste si už v centre obce všimli. Postupne sa dostaneme k údržbe aj ďalších ciest a chodníkov. Prajem pekný deň.
Radomír Brtáň - starosta obce Košeca
Starosta

Poslaťod Eduard » Štv 07. Aug 2014 19:53:42

Tá upráva miestnej komunikácie prebehla veľmi rýchlo a hlavne totálne nekvalitne !!! . Vedenie obce si tú prácu evidentne neskontrolovalo a tvári sa, že je to v poriadku. Nedostatočne vyrezané dreviny, trčiace neodrezané korene, zemina neodhrnutá a hlavne zákruta nie je vôbec od potoka vyrezaná. Tú treba prioritne upraviť !!! Idú "Hody" a tak treba poupratovať obec a to je veľmi málo, čo sa tu celkom urobilo.
Eduard

Poslaťod Starosta » Pia 08. Aug 2014 13:40:37

Eduard. Okolie miestnych komunikácií v Košeci nie je len Sadová ulica pri bitúnku. Dovolím si uviesť, že v obci máme cca 10 km komunikácií. V posledných dňoch sme sa pri kosení aj čistení ciest sústredili najmä na centrum obce, pretože ako správne uvádzate, budúci víkend sú u nás "hody". O pomoc pri odstraňovaní náletových drevín pri ovocnom sade sme požiadali PD Košeca a.s., ktoré tieto pozemky užíva. Urobili to tak rýchlo ako sa len dalo a v rámci svojich možností. Kosenie v zákrute príde na radu budúci týždeň. Cesta je prejazdná a pri prispôsobení rýchlosti jazdy jej stavu aj bezpečná. Budeme sa však snažiť, aby sme v blízkej dobe ešte lepšie vyhoveli Vašej pripomienke. Pekný víkend prajem.
Starosta

Poslaťod Eduard » Uto 04. Nov 2014 19:49:20

Dobrý večer,
čas nám neúprosne letí a nedá mi, aby som nereagoval na nečinnosť vedenia obce (starostu) ohľadom prísľubu, že miestna komunikácia - zákruta bude bezpečne prejazdná. Tým, že som vodič a cestu využívam každý deň je prejazd do značnej miery nebezpečný. Napísať, že bezpečná zjazdnosť cesty pri prispôsobení rýchlosti jazdy jej stavu je hodné akurát tak PZ SR. Mnohokrát som bol účastníkom kolíznej situácie a nie zo svojej nedbanlivosti, ale z dôvodu nepoznania rizikovosti tejto zákruty oproti idúcim motorovým vozidlom. Stačí vyrezať dreviny od potoka, čo iste nie je žiaden problém a takto predísť ohrozeniu účastníkov pohybujúcich sa na tomto úseku. Som veľmi zvedavý akú odpoveď "výhovorku" dostanem tento krát. Pekný zvyšok dňa prajem.
Eduard

Poslaťod Starosta » Uto 04. Nov 2014 21:31:00

Eduard, ja nepotrebujem používať výhovorky. Ja som zobral vyžínač a v sobotu 9. augusta doobeda som išiel vykosiť to, čo ste požadovali. Svedkom sú mi tieto fotografie.
http://koseca.sk/obec/fotogaleria/web/r ... usnom-fore
Ak však stále trvá Vaša nespokojnosť, budeme sa snažiť o realizáciu Vášho návrhu na vyrezanie časti drevín zo zákruty. Ďakujeme za podnet.
Starosta

Poslaťod Eduard » Str 05. Nov 2014 9:24:30

Dobrý deň,
odpoveď hodná žiaka základnej školy a nie starostu obce. To čo ste robili v sobotu 9.augusta nie je podstatné, veď beriete plat a nie malý. Miesto natierania zábradlia na mostoch cez potok sú isto dôležitejšie veci, ktoré treba spraviť. Nepokosená tráva bola len nepatrná časť môjho komentára, ale hlavne dreviny sú tie, čo robia tento úsek miestnej komunikácie nebezpečný. To nie je len moja nespokojnosť, ale aj ostatných občanov, ktorí zdieľajú môj názor. Pekný slnečný deň.
Eduard

Poslaťod Starosta » Str 05. Nov 2014 10:29:55

Eduard, rád sa s Vami aj so všetkými nespokojnými občanmi, ktorých tu zastupujete stretnem a prijmem argumenty, nápady na zlepšenia a pripomienky. Spoločne nájdeme dohodu, aby ste mohli byť v našej obci spokojní. Dvere mojej kancelárie sú (aktuálne aj teraz) pre každého otvorené.
Starosta

Poslaťod Eduard » Str 05. Nov 2014 16:14:31

Ja nezastupujem žiadnych nespokojných občanov, len som vyjadril názor a podnet čo treba odstrániť pre skvalitnenie bezproblémového žitia v obci. Argumenty máte jasne dané a len treba začať veci chápať. Ďakujem za pozvanie do Vašej kancelárie, ale ako miesto na vyjadrenie nielen svojho názoru považujem predvolebné stretnutie, ktoré organizujete 12.11.2014 o 18.30 v Košeci. Diskusia bude iste pestrá a zaujímavá !!!
Eduard

Poslaťod xsap » Ned 15. Jún 2025 14:39:42

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xsap

Späť na Košeca a Nozdrovice

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

O nás

Nachádzate sa na oficiálnej stránke obce Košeca www.koseca.sk. Toto webové sídlo – www.koseca.sk a www.forum.koseca.sk spravuje Obec Košeca.

Obecný úrad Košeca, Hlavná 36/100, 018 64 Košeca